Briket Ev

Briket Ev

Briket Ev

Mazlum Suriye halkını içinde bulundukları zor çadır şartlarından çıkartıp biraz daha rahat yuvalara sahip olmalarını sağlıyoruz.

Suriye’deki savaş her geçen gün kardeşlerimiz üzerinde derin yaralar açarken, Sadaka Gölgesi İ.Y.D. savaş mağduru mazlumlar için gıda ve barınma yardımlarını sürdürüyor. Rejim güçleri ve Rusya’nın İdlib şehrine yönelik yoğun bombalı saldırıları nedeniyle Türkiye sınırındaki kırsala göç etmek zorunda kalan aileler, soğuk hava ve sular altında kalan yağmur ve çamur içerisindeki alanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yanlarına aldıkları malzemelerle tarla ve bahçelere kurdukları derme çatma barakalara yerleşen Suriye’li aileler, temel ihtiyaç malzemelerine dahi ulaşamıyor.

Onlara Çatı Olalım...

Temiz suya erişimin de büyük sorun olduğu kırsalda briket evlerin hemen yanı başına 500 litre hacmindeki su depoları koyuluyor. Barınma yardımı ile birlikte, battaniye, mont, kazak, sünger yatak, yakacak, un ile gıda kumanyası ve temizlik malzemeleri savaş mağduru kardeşlerimize teslim ediliyor. Ailenin mahremiyetini muhafaza etmek ve soğuk gecelerden kendilerini koruyacak bir barınak bulmak evsiz kalmış Suriye halkı için en çetin sıkıntılardan. Bu problem özellikle soğuk kış aylarında çok daha büyük sıkıntıları peşinden getirmektedir. Sadaka Gölgesi İ.Y.D. olarak, bu ihtiyacı karşılamak adına başlattığımız briket ev projemizle mazlum Suriye halkına, yalnızca sığınacakları bir çatı değil; aynı zamanda uzun yıllar içinde yaşayabilecekleri sıcak bir yuva vermiş oluyoruz.

Alt yapısı, iç ve dış sıvası ile birlikte beton çatısı ve su deposu olan, 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan 35 metrekare yaşanılabilir briket evlerimizle her türlü hava koşullarına dayanıklı evler yapıyoruz. Fayansları kalebodur ve iç kapıları pimapen yapıyoruz. Mazlum Suriye halkını içinde bulundukları zor çadır şartlarından çıkartıp biraz daha rahat yuvalara sahip olmalarını sağlıyoruz. 
 

Haberi Paylaş