Su Kuyusu

Su Kuyusu

Su Kuyusu

Siz de kendinizin veya yakınlarınızın adına yapacağınız bağışlarla su kuyusu açtırabilir veya su kuyusu projelerine dilediğiniz miktarda destek olabilirsiniz.

"Sular Gibi Ömrün Olsun" sözünü hiç duydunuz mu? Büyüklerimiz hep söylerdi. Su hayatımızdaki en önemli, en temel varlıklardan biri. Yaşam hep su kenarlarında başlamış ve gelişmiş. Dünyanın en önemli yerleşim alanları hep su kenarlarına inşa edilmiş. Çünkü susuz hayat olmazmış, nerede su varsa orada hayat varmış. Ne yazık ki gürül gürül akan sular, bereketli nehirler, dereler her yerde yok. Bazen insan, yaşamak için yerin metrelerce altından akan suya muhtaç. Kainat, insana hep verici olmuş, toprak üstünde yoksa da yerin altında suyun bereketini sunmuş. Yalnızca demiş ki "Ey insanoğlu sen de biraz çaba göster". Ancak, bazı yerlerde 3-5 metrelik kuyudan çıkan su hayat verirken, özellikle çöl iklimi olan Afrika gibi bölgelerde yer altı suları maalesef insan gücüyle erişilecek mesafelerde değil, çok derinlerde. İşte bu durumda insanoğlunun başka araçlara ihtiyacı var ama olanakları yok. Bu nedenle, özellikle Afrika'da su kuyusu projeleri hayati bir öneme sahip.

Bu projelerde 100 metreye kadar derinliğe uzanan kuyular açılıyor. Tek bir su kuyusu bile binlerce insanın su ihtiyacını giderebiliyor. Yardımsever insanlar sayesinde yardım derneklerinin her biri yılda 500-1.000 adet su kuyusu açabiliyor. Bu da her yardım kuruluşunun her yıl 300-500.000 kişinin daha temiz suya erişimini sağlaması anlamına geliyor. Suya erişen bölgelere yakın yerleşim yerlerinden göçler olduğu için, bu sayı bir süre sonra çok daha fazla oluyor. "Hedefimiz Ahiret, Derdimiz İnsan" sözüyle yola çıkan Sadaka Gölgesi İnsani Yardım Derneği sizlerin de yardımlarıyla bu konuda önemli projeler gerçekleştiriyor. Amacımız, açılacak her su kuyusu ile temiz suya erişemeyen her muhtacın su ihtiyacını gidermek. Her kuyunun açılışı sırasında, suyun toprağın bağrından göklere yükselişini izleyen çocukların yüzündeki sevinci görebilmek.

İşte bu her şeye değer...

Haberi Paylaş