Yoksulluğun Başkenti Yemen

Yoksulluğun Başkenti Yemen

Yoksulluğun Başkenti Yemen

Savaş ve kuraklık felaketinin yaşandığı Yemen'de acil yardım projesi başlattık. Proje kapsamında, yaklaşık 1000 ton su dağıtılırken, 400 aileye de gıda paketi yardımı ulaştırıldı.

1000 Ton Su Dağıtıldı

Yemen'de yaşanan savaş ve kuraklık felaketi devam ediyor. Yemenli milyonlarca insan, temiz suya ve yiyeceğe ulaşmakta zorluk yaşıyor. 3.9 milyon kişinin kuraklıktan etkilendiği Yemen'de yardım çalışmalarını artıran derneğimiz, “Acil Gıda Yardım Projesi” başlattı. Proje çerçevesinde şu ana kadar, yaklaşık 1000 ton su dağıtılırken 400 aileye de gıda paketi ulaştırıldı.

 

Acil Yardıma Hâlâ İhtiyaç Duyuluyor

Kuraklık sebebiyle 200 binden fazla kişi ülke içinde şehir merkezlerine doğru göç etti. Birleşmiş Milletler verilerine göre ise, ülkede 5 yaşın altındaki 2.3 milyon çocuk akut yetersiz beslenme tehlikesi ile karşı karşıya. Kuraklıkla bağlantılı olarak yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ülkede, 2022'de 10 milyon Yemenlinin insani yardıma ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor.
 

Destek Olmak İçin

Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, online bağış yolu ile ya da derneğimize ait banka hesap numaralarına açıklama kısmına Yemen yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

Haberi Paylaş